Maandag 10 augustus 2015

We hebben haar afgelopen vrijdag opgehaald in Heimdal, vlak bij Trondheim. Met de trein gingen we bepakt en bezakt die kant op, direct na Martin's werk. Ze stond geparkeerd naar goed Noorse traditie, achter de Esso, met de achterklep open en de sleutels erin. Vorige week hadden we haar al bekeken en afspraken gemaakt met de vorige eigenaar, die nu op hyttetur was met de familie.

We zijn direct naar Flakk gereden, een camping die we kennen van onze vakanties in Noorwegen. In het donker geparkeerd, dus we stonden wel wat scheef, maar dat moeten we nog leren.
Op zaterdag had Martin karate training in Bjugn op Fosen, dus we waren lekker in de buurt.
Na de training weer terug naar Flakk camping om op zondag naar de Anglikaanse kerk in Trondheim te kunnen gaan.

We zijn heel blij met Emma, nu moeten we nog uitzoeken hoe alles werkt. In principe is het behalve oud, nog allemaal bruikbaar. We moeten uitzoeken hoe het fornuiswerkt, dat gaat op sprit, en de koeler doet het niet goed, maar daar kunnen we altijd gewoon de koelbox gebruiken. Tenminste als we een overgangsstekker hebben voor de 12v din/hella aansluiting waar onze 12v stekker niet in past. 
Het bed slaapt prima, en de stoelen zijn redelijk schoon voor de leeftijd, alleen de vloer is best vies, maar daar gaan we de komende tijd aan werken. We kregen er ook nog 4 winterbanden bij.

We hebben nu een lijstje opgesteld van alles dat in de auto moet, en wat we graag zouden willen. Een aantal noodzakelijke dingen gaan we nu aanschaffen, de rest volgend jaar op vakantie, doorreis etv in Duitsland/Engeland waar alle delen makkelijker te krijgen zijn.

De afgelopen maand heeft Martin heel veel gewerkt, vanaf vandaag gaat hij zijn gewone vier-weekse dienstrooster weer in.
Zelf heb ik de afgelopen maand 6 uur en in augustus 8 uur per week gewerkt, langzaam steeds iets meer.  Einde van de maand een gesprek op mijn officiele werkplek of en wanneer terugkomen een mogelijkheid is.

Twee weken geleden zijn we in Valdres geweest bij Lida en Hamma op de boerderij. Martin heeft Hamma geholpen met de kazen en Lida, Tara en ik zijn voor dochter Tara spulletjes gaan kijken voor haar nieuwe kamer. We hebben nog een stukje kappleiksdansen meegekregen in Valdres op de zaterdag, echt een stukje atletiek! En lekker uit eten geweest. Heel erg gezellig veel gepraat en goed gehad bij Hamma en Lida. Voor herhaling vatbaar.

Verder hebben we weer wat keertjes gezwommen in fjord en rivier. De rivier is trouwens wel heel erg koud 11.3, het fjord rond de 12 graden.. door het koude weer lijkt het alleen maar kouder te worden in plaats van warmer. We hopen op een mooie herfst.

Vorige week dinsdag had ik een afspraak met Trudie en Cas uit Rotterdam, die op de MS Rotterdam van de Holland America lijn, Ålesund aandeden, een erg gezellige middag, veel gepraat en ook nog wat van hier kunnen laten zien.