maandag 28 september 2015

September waren we ook nog in Bjugn, ik ben toen met Nynke en haar dochter die daar wonen mee geweest naar Sjøsprøyt dagen daar, in de haven in de dikke wind, naar waterdingen gekeken, kustwachtboot, krabben, etc. Heel gezellig, kon ik ook leuke dingen doen, terwijl Martin ging trainen. We werden 's avonds allebei uitgenodigd om bij Nynke te komen eten.

Vorig weekend waren we in Kristiansund, Martin had zijn gradering en is geslaagd voor 1ste kyu, dat betekend dat hij nu kan gaan werken voor een zwarte band in de toekomst. Volgens de regels mag dat pas vanaf 2017. Dus hij heeft nog even de tijd. Ik ben hartstikke trots op hem. Hij heeft echt keihard gewerkt en getraind de laatste maanden. Zowel conditie training als technieken en kata's, maar ook stampen van info uit het rode kyokushin karate boekje, dat hij bijna uit zijn hoofd moet kunnen.
Op de avond van het graderen heeft hij drie uur achter elkaar zich van zijn beste kant laten zien. Daarna was hij ook helemaal kapot, maar zo blij dat hij het gehaald heeft.
De rest van het weekend was het kata's trainen samen met één van de beste instructeurs van Noorwegen, sensei Geir Rune Toge. Het was een leuk weekend, ik heb de foto's gemaakt, Martin heeft veel getraind. Op zaterdagavond het 30-jarige jubileum van de Kristiansund Kyokushin Karate klubb. Er staan veel foto's hier

Dit afgelopen weekend zijn we naar Tinn geweest, daar was het bus camp 2015, een informele meet voor VW bus eigenaars in Noorwegen. We zijn heen via Oslo gereden, stop bij de IKEA en veel lange files tot Kongsberg. De terugweg via Røn, even koffie gedronken bij Lida en Hamma, en daarna over het Valdresflyet naar Romsdalen. Hier zo weinig auto's gezien dat er niet eens een file van gemaakt kon worden.
Het was een erg gezellig weekend, veel andere VW eigenaars gesproken, waaronder een Zweed met precies dezelfde bus als ons. Grappig om te zien hoe hij het deed (alle kastdeurtjes eraf halen, bijv....) We worden steeds beter bekend met Emma, weten hoe het meeste werkt, en wat ze wel en niet wil doen voor ons.
Op zaterdagavond waren er 62 bussen, en een hele lange tafel met mensen die meeaten van de barbecue.
Zaterdag middag heb ik nog even gezwommen in 13 graden water van de Tinnsjø en Martin heeft gesupt. Hier zijn foto's.
Het was een erg goed weekend, nu lekker weer bijkomen thuis.

Ondertussen heb ik ook nog een teamuitje gehad van het kerkkantoor. Binnenkort ga ik ook daar weer wat kleine werkzaamheden oppakken. Verder werk ik nog steeds een aantal uur op arbeidstherapeutische basis bij de maatschappelijk werk afdeling van de gemeente. Dat gaat ook best lekker. Langzaam maar zeker met kleine stapjes vooruit.

Verder bouwen we met Lego aan een volkswagen T1 bus, waar vooral Siri een actieve hulp is.
De meiden zijn vorige week weer bij de dierenarts geweest, gezond als altijd, alleen mag Abeltje weer op dieet. We hebben nu voor alle drie de poezen een chip gestuurde voerbak gekocht, zodat iedereen zijn eigen eten eet, en niet dat van de ander. Vooral Siri is erg ontevreden, omdat het dieet voer van Abeltje veel lekkerder is, dan haar saaie gewone indoor kat eten. Het is haar nog steeds niet gelukt om "in te breken" in Abels voerbak, maar we wachten op de dag.. Ze is eigenlijk heel erg slim.