woensdag 30 december 2015

Eten vanuit alle hoeken van de wereld en erg gezellig met elkaar.

Eind oktober ben ik (Emy) met Brigitte een lang weekend in London geweest. Dat zouden we jaren geleden al doen, en nu kwam het er eindelijk van. We hebben heerlijk de stad door gesjouwd, lekker gegeten en leuke dingen gezien. Erg gezellig, en lekker om tijd met elkaar te hebben.
Vanuit Engeland ook nog lekkere dingen mee naar huis genomen, heerlijke kaas en een kersttaart (Die nog niet op is). Op de terugweg door veel mist in London wel vertraging, daardoor een overnachting op Gardermoen (Oslo). Maar uiteindelijk was ik toch nog eerder thuis dan Brigitte, die pas op maandagmorgen met de eurostar uit Engeland kon vertrekken.

De Trollstigen was dit jaar nog laat open, dus we hebben ook nog een rondje Trollstigen gedaan, prachtige herfst licht. 

22 november kwam de eerste sneeuw, daarna is het nog een paar keer gesmolten en terug gekomen. Op het moment van schrijven is het 6-8 graden buiten, en smelt de nieuwste sneeuw van vorige week weer weg en verdampt in de storm. Volgende week weer een nieuwe koude golf.

Voor Emma hebben we in November ook nog een stallingsplek gevonden. Alles leek vol te zijn, totdat we dit adresje kregen, deze boer dacht ook de hal vol te hebben, maar er was toch nog ruimte voor Emma over.

Eind November hadden we een avondje van het kerkkantoor, samen met partners. Iedereen had eigen eten mee.
We hebben ook onze officiele kerst maaltijden weer gehad. Eerst met Martin's werk, een avond met deze keer niet zo goed kersteten, en natuurlijk de normale dronken collega's. Ik had een etentje met mijn collega's van het maatschappelijk werk, en ook nog een lunch van de kerk.

Half december hebben we nog even een ritje naar Ålesund gedaan, om wat boodschappen en zo te halen, daar vonden we bij de viswinkel ook haring in de vriezer, dus we hebben heerlijk kunnen genieten van een in Nederland bij Ouwehand klaargemaakte haring op een geroosterde boterham.

Kerst zelf hebben we rustig gevierd, we zouden eerst naar Trondheim op eerste kerstdag, maar het stormde heel zwaar, dus zijn we lekker thuis gebleven. We zijn wel 's ochtends naar de Noorse kerk geweest, maar dat was een beetje een teleurstelling. Geen echte blijdschap van de kerst, een deel omdat de meesten het op kerstavond al vieren, maar ook omdat bij de introductie de dominee de dienst al starte met het feit dat iedereen wel klaar was met vieren, en dat we een uur later starten omdat het zeker laat was geworden de avond ervoor. Weinig blijdschap om de geboorte van Jezus, zowiezo weinig Jezus. De preek was heel saai en droog, dus we waren blij om weer thuis te komen en de top 2000 aan te zetten. 

Tweede kerstdag waren we bij Anita, Enne en Annie, en hebben we heerlijk gezamenlijk gegeten. Erg gezellig, en zo met de kerstdagen is het fijn om met andere goede mensen te zijn. We missen dan toch de familie wel hoor. En zo met deze fijne vrienden, toch kerst kunnen vieren.

Derde kerstdag waren we uiteindelijk toch naar Trondheim, een fijne dienst, dit keer nog wel echt kerst en fijn om samen met goede mensen te vieren. 

Morgen is het oudjaarsdag. dan wordt het oliebollen en appelflappen bakken. Gezellig samen op de bank morgenavond en Martin heeft al vuurwerk. Nieuwjaarsdag gaan we weer voor de nieuwjaarsduik in Ålesund. Wordt vast ook gezellig.

2016 wordt vast ook weer een interessant jaar. Martin blijft gewoon lekker op de vrachtwagen. Zijn werkgever heeft voor de komende jaren weer een contract met Statoil, of Circle K zoals ze nu officieel heten.
Ik ga vanaf januari weer 30% betaald werken voor de kerk. We wachten af hoe het gaat, want er is weinig duidelijkheid over de werkzaamheden en weinig aanpassingen. Ik heb nu in het najaar een paar kerkdiensten voor geestelijk gehandicapten gedaan en dat was in ieder geval wel fijn. 
Ik blijf voorlopig ook nog een klein stukje bij de maatschappelijk werk afdeling, nog wat gesprekken met mijn eigen vaste klantjes.