vrijdag 26 februari 2016

Tussendoor ook nog een dagje naar Bjugn, om daar te trainen met een vriend die een hogere graad heeft.
Verder de nodige trainingen gewoon hier in de club in Molde.

Zelf ben ik in januari een week naar Nederland geweest. Niet al te veel op het programma, vooral veel ontspannen en bij fijne mensen zijn. Eerst twee heerlijke dagen met Anne. Veel gepraat, een heerlijke wandeling over het strand en lekker gegeten. Ook een dagje op bezoek bij Bas, Saskia en Malin, om de nieuwe dochter te bewonderen, Ylja, een heerlijk mooi meisje. 
Daarna bij mama gelogeerd. Samen met Jeanette ben ik een dagje naar de Sauna geweest. Met Brigitte een dagje naar Arcen, naar de bronbaden daar. Op Zaterdag samen met Mama en Jeanette dagje Amsterdam om mijn verjaardag te vieren. Eindelijk eens het paleis op de Dam bekeken. Het was erg mooi! Daarna nog een paar uurtjes naar het Van Gogh Museum, dat wilde ik eigenlijk ook al wel een tijd zien. 

Het weekend dat Martin training in Oslo had, ben ik ook mee geweest, eigenlijk zou het ons romantische weekendje weg zijn, maar de karate kwam ertussen, maar het grote event van het weekend ging gelukkig wel door.
Maanden geleden had ik kaartjes besteld voor een show van Michael McIntyre, een bekende Engelse cabaretier. Het was een geweldige avond.
De rest van het weekend was ik dus alleen. Zaterdagochtend gebruikt om in het Tøyenbad te zwemmen, een 50m bad. Heerlijk om even door te strekken. 
Daarna een bezoekje aan het Munch museum. Maar na het bezoek aan het van Gogh museum de week ervoor, was dit toch een tegenvaller. 
Het museum heeft geen vaste tentoonstelling, maar doet exposities. Nu eentje van Munch en de fotograaf Maplethorpe. Op zich mooie foto's en schilderijen, maar niet helemaal een stijl die mij aantrekt.
Op zondag naar de Anglikaanse kerk in Oslo en daarna samen met Martin weer op huis aan.

De auto heeft sinds vorig jaar juni problemen gehad met de koppeling. Er is toen een nieuwe koppelingsplaat ingezet, maar sinds die tijd hebben we problemen gehouden. Rond de kerst was het ernstig genoeg voor de werkplaats om er iets mee te doen. (daarvoor zeiden ze elke keer dat het probleem niet bestond....)
Nu is de auto minstens 8 keer zowel in Åndalsnes als Ålesund "gerepareerd", we hopen dat de laatste reparatie ook echt de laatste was. Maar er gaat wel een klacht naar de garages, die samenwerken, want dit was erg slecht. 8 maanden met problemen en elke keer dingen op elkaar afschuiven.

Verder ligt er weer een pak sneeuw. Deze keer vieze natte zware sneeuw, waarbij er een vieze slush laag op de weg ligt. Voor Martin heel vervelend met de vrachtwagen, maar ook met de auto. Gisteren met Martin wegbrengen, paar keer lampje op het dashboard dat de wielen geen grip hadden en dat rot gevoel als de auto niet helemaal doet, wat je wil en verwacht. Gelukkig kom je met rustig rijden meestal wel veilig thuis. Maar je blijft afhankelijk van anderen, dat die het ook rustig aan doen.