maandag 11 juli

versnellingen en een rustig tempo, max 80 km. Gelukkig ging het goed, we waren nog bang dat een los stukje ergens in de olie tussen de andere tandwielen zou komen, dus waren voorbereid op het ergste. We waren rond middernacht thuis, en met een paar uurtjes slaap, hebben we de volgende ochtend de C-max gepakt en de 12 uur achter elkaar gereden naar Moi in het zuiden.

We waren precies op tijd voor de start van het karatekamp. Het was weer heel gezellig. Martin heeft veel getrained, ik heb veel foto's genomen. Veel bekenden gezienen gelukkig ook nog mooi weer gehad, zodat er niet de hele tijd binnen getraint hoefde te worden.

Op de terugweg lukte het wel om het in twee dagen te rijden. We hadden nu geen eigen bed bij ons, dus hebben we in Odda overnacht in een hotelletje. Mooie terugreis, eerst in Egersund bij een medestudent koffie gedronken, daarna via Stavanger en Haugesund verder gereden richting Odda. Op maandag via Stryn en Geiranger over de Trollstigen weer naar huis. We voelden ons een soort toeristen, mooie rit weer. Lang geleden dat we daar gereden hadden.

Op dinsdag bleek dat de versnellingsbak eigenlijk helemaal eruit moest. Heel vervelend, want dat is veel werk. Martin had al snel een vervangende bak gevonden, zelfs hier in het dorp. Net een nieuwere generatie, maar volgens internet hoefde dat geen probleem te zijn. Uiteindelijk ook nog koppelingsplaat en delen erbij besteld, zodat die ook meteen vernieuwd konden worden. Martin maakte zich wel wat zorgen over de reparatie, omdat hij dit soort dingen nog nooit had gedaan.

Afgelopen zaterdag is Emma dan gerepareerd, Martin kreeg hulp van een collega van de werkplaats op de zaak, en na vijf uur had Emma nieuwe organen en doet ze het weer heel goed. Voordeel van de nieuwe bak is dat de achteruitrijlampen het ook weer doen. Die moest voor de APK gerepareerd worden, en toen bleek de achteruitrijsensor in de versnellingsbak het niet meer te doen, in de nieuwe bak deed die het nog wel, dus een reparatie en frustratie minder. Nu moeten er nog wat kleine dingen gedaan worden, remkabel vernieuwen, handrem aanspannen en hoesje op een kogel vernieuwen. Gelukkig niet zo moeilijk of zwaar als deze reparatie.

Ondertussen wilde de C-max ook een service en nieuwe remblokken, dus dat moet ook nog even tussendoor. Remmen doet Martin zelf, service laten we doen.

De komende weken draait Martin 3 weken avond/nacht dienst, een week dag en dan weer een week avond/nacht/weekend. Best zwaar, maar daarna gloort toch de vakantie in de horizon.

In de tuin zijn we ook aan de gang geweest. Nieuw tuinsetje gekocht, want de witte plastic stoelen leden aan plastic moeheid. Verder de border voor het huiskamerraam samen leeggeschept, nieuwe grond erin en paar nieuwe planten. Die ziet er weer uit als nieuw. Lekker gevoel dat dat op orde is. Nu wil ik graag nog een buitenkleed voor op het beton achter, maar dat heeft geen haast.

Nu gaan we verder aftellen tot de vakantie, vijf weken en vijf dagen. Het lijkt erop dat de huis en katten oppassers datzelfde doen, dus het gaat helemaal goed komen.