dinsdag 21 februari 2017

In Duitsland stonden we op een camping aan de kust, maar aangezien het vies en koud weer was, hebben we er niet van kunnen genieten.

Daarentegen was het de paar dagen dat we daarna in Friesland stonden, heerlijk zomers, lees superheet weer. Minicamping Friesland in Langweer, ligt vlak bij het water, en heeft mooi uitzicht over de landerijen, terwijl je nog geen 50 meter van de dorpsstraat bivakkeert. Met het warme weer was het daar prima vertoeven. 

Via de boerderij van Kristel in Zoeterwoude zijn we naar Europoort vertrokken voor de veerboot naar Engeland.

Daar hadden we een heerlijke camping in the Lake District, in Keswick, direct aan het meer, vlak bij het dorp, een camping waar we al twee keer eerder zijn geweest. Heerlijk genoten van suppen, zwemmen, pubben en heerlijk Cumbria. In 13 dagen zijn we maar 1 maal met Emma van de camping af geweest voor een ritje naar de stad, verder vermaakten we ons prima in en vlakbij de camping.

Emma had wel wat problemen met de warmte, niet zozeer met de koeling, maar met het contactslot. Hoe warmer, hoe minder contact, dus moeilijk starten. Dat heeft wat interessante momenten gegeven onderweg naar huis, maar uiteindelijk is het allemaal goed gegaan. Martin heeft er een nieuw contactslot ingezet na de vakantie.

Begin september hadden we nog een lang weekend op busfest, een VW bus bijeenkomst met meer dan 7000 andere VW's. Echt een grote belevenis! 
Hierna moesten we weer op huis aan, met natuurlijk een tussenstop in Nederland voor de nodige boodschappen (o.a. nieuw kattenklimmeubel) en een overnachting bij de vader van Martin. 

 

In de herfst hebben we allebei weer gewoon het werk opgepakt en ons daar druk gemaakt. 
We hebben nog wel een weekendje VWtreff gedaan in Telemark met zo'n 70 andere VW bus eigenaars. Ook altijd erg gezellig en we beginnen al mensen te kennen daar.

In November mocht Emma weer de stalling in voor de winter, we missen haar wel, zeker nu de winter niet zo heel erg koud is, maar het weer is te wisselvallig om ergens op te kunnen rekenen.

Begin december hebben we een weekendje Zweden en Oslo gedaan. Heerlijk gewinkeld in Zweden en weer met een auto vol spullen terug naar Åndalsnes. Ze hadden daar drop, kroketten, frikadellen, Curry en nog wat andere dingen waar we grote prijs opstellen in het dagelijkse leven.

Dit jaar is vrij rustig begonnen. We werken allebei onze onregelmatige werkdagen en weekenden en het leven gaat redelijk zijn gangetje.

Martin heeft een nieuw rooster vanaf nu, en we gaan binnenkort maar eens kijken of we wat uitjes kunnen plannen voor de zomer. 
Martin zou Emma graag laten opknappen en lakken in Nederland, dus er zit wel een tochtje die kant op in voor de toekomst.