maandag 17 april 2017

om met Emma_the_van tochtjes te gaan maken de komende maanden.
Ik ga per 1 juni weer 70% werken. Mijn gezondheid gaat langzaam stapjes vooruit en we zien wel hoe het allemaal gaat lopen. Er komt een nieuwe dagelijkse manager en verder zijn er ook nog andere collega's die vertrekken de komende tijd, dus waarschijnlijk gaan veel dingen anders worden. De rest van mijn functie, de 30% die over is, daar zijn we ook nog niet echt over uit, wat daar mee gaat gebeuren. Of het permanent opgevuld gaat worden, of af en toe, waar nodig iemand inhuren.

Martin heeft het deze winter vrij rustig gehad op het werk, door hogere olieprijzen werd er toch minder getankt dan vorig jaar, en alle routes op woensdag en donderdagavond werden geannuleerd. Vervelend dat hier slecht over gecommuniceerd is door de baas, want niet werken, betekent niet verdienen in dit werk. Vanaf de Pasen, dus nu, moet alles anders gaan worden, en alles weer gewoon gaan rijden. We wachten het dus af.

Ondertussen is de zomervakantie gepland in juli/augustus en hebben we ook al oppas voor poezels en huis, dus daar zijn we heel blij mee. 

Emma_the_van staat nu nog in de stalling, maar we verwachten haar binnen de komende twee weken weer thuis. Dan kunnen we een schoonmaak rondje doen en hopelijk de eerste week van mei een paar dagen weg.

Ik ga midden mei een weekje naar Nederland. Soms is dat gewoon even nodig en deze winter is het er niet van gekomen, dus nu nog maar even voordat ik meer ga werken en het me meer vrije dagen kost.

We zijn blij dat het nu weer voorjaar wordt, geen gladde wegen meer, geen kou, weer kunnen wandelen, misschien binnenkort wel weer het open water in om te zwemmen en de suppen. En heerlijk met Emma weg. Wat een vooruitzicht!

Deze pasen hebben we op donderdag The Passion van de EO gekeken, wat een mooi programma is dat! Op vrijdag was er een kruiswandeling door Trondheim, daar hebben we aan meegedaan, dat was indrukwekkend, vooral het einde waar we door een centrale deur een donkere Nidaros Dommen (kathedraal) binnenliepen als symboliek voor het graf, waar Jezus in werd gelegd.
Op zondag was er de feestelijke paasdienst in de Engelse kerk in Trondheim. Daarna hebben we geluncht in de TVtoren van Trondheim, in het draaiende restaurant. Waarschijnlijk net zo iets als de Euromast, maar dan iets kleiner.
Vrijdag hadden we ook nog drie Franse mannen mee in de auto, die waren aan het liften, ze noemden het hijacking, maar blij dat het hitchhiking was.... Ze wilden eigenlijk naar Tromsø om het noorderlicht te zien, wij namen ze mee naar Trondheim. Ze waren heel erg onder de indruk van het Dovrefjellet en hoe mooi het er was. Zowiezo waren ze van de natuur onder de indruk. Het was een volle auto, maar ook wel eens gezellig.

Vandaag tweede paasdag is Martin weer aan het werk, en ik ga me ook voorbereiden op het werk.