dinsdag 27 juni 2017

prachtig weer ons vermaakt met Geocaching. Op 1 dag 16 kilometer gelopen. Dat zou zonder caching niet snel gebeuren. Geocaching is een GPS spel waar je naar fysieke containertjes zoekt met een logboek, die overal verstopt kunnen zijn. Zowel in het bos als in de stad. Op internet kan je bijhouden hoeveel je er vindt.

We waren erg blij met het mooie weer in Zweden, even gevoel van voorjaar, en lekker op vakantie zijn. We zijn via Charlottenberg weer naar Noorwegen gereden om vrijdagmiddag weer in Kristiansund te zijn voor karate training voor Martin. Ondertussen ook in Oost Noorwegen nog wat leuke dingen gezien, zoals een supergrote eland in zilverachtig metaal, die boven de bossen uitkijkt.
We stonden zowel in Zweden als in Noorwegen een nacht op Nederlandse campings. De camping Grassmarksgården in Zweden vlak bij Charlottenberg kunnen we aanraden, ligt mooi, leuke eigenaars. Die in Koppang was de ontvangst op zijn minst gezegd onvriendelijk en het toiletgebouw ronduit koud. De volgende keer de andere camping daar in de buurt maar aangaan, als we daar toch moeten zijn.

Dit jaar had ik 1 eigen konfirmant, hij deed op 14 mei belijdenis, in een eigen speciale dienst met zijn familie en kleine groep mensen.

De derde week van Mei was ik (Emy) in Nederland, even bezoekje voor ik weer meer ga werken en er weinig vrije dagen overblijven.
Omdat mijn vliegtuig al vroeg ging en we zitten met tunnels die 's nachts dicht zijn, moesten we al de avond van te voren weg, en hebben we overnacht in Emma. Voor het eerst wild gekampeerd, aan een haventje in Vigra. Weer eens wat anders. Ik vloog met KLM vanuit Ålesund(vigra).
Fijn vriendinnen, mijn zus en mijn moeder zien. Even tijd voor mezelf. Heerlijk ook om even wat tijd te hebben met de kinderen van Saskia en Brigitte, want die worden zo snel groot.
Op zaterdag was het tijd voor een bezoekje aan de Efteling, met Daphne, Matthijs en Jeanette. Nog nooit heb ik zo mijn grenzen verzet. Misschien was het omdat ik moe was, misschien omdat ik toch de volgende dag weer met het vliegtuig moest, en ik dat ook eng vind, maar behalve de python ben ik in alle enge attracties geweest. 
Joris en de Draak, Baron 1898, Vliegende hollander, villa Volta, Vogelrok en natuurlijk het spookhuis. Als afronding het sprookjesbos met de Indische Lelies, wat ik als klein kind al eigenlijk te spannend vond, maar nu gewoon mooi. Een prachtige dag.

Op het werk hadden we de dag voor hemelvaart een pelgrimswandeling met groep 6. 3 km door het bos met een aantal stops waar we praten over middeleeuwen, pelgrims en voor gebed. Dit keer was het zulk vies weer dat we de lunch in het bos maar overgeslagen hebben en in de kerk zijn gaan eten met de groep. Het was ondanks het weer toch een succes bij de kinderen.

Verder zijn we in de kerk weer begonnen met de aanmelding voor konfirmanter voor volgend jaar en krijg ik eindelijk weer een eigen groep, daar heb ik zin in. Verder ga ik nu 20% administratieve dingen doen om de dagelijks leider te ondersteunen en 50% jeugd en jongerenwerk. Dat is tot het einde van het jaar en dan zien we wel weer hoe het met budgetten en zo gaat. We hebben een nieuwe dagelijks leider, dus nu gaan dingen weer net iets anders dan voorheen.

Nu is het alweer tijd voor het zomerkamp van de karate, morgen vertrekken we tot zondag. Martin heeft de afgelopen tijd heel veel getraind, dus het moet een succes worden! Ik ga weer foto's nemen en alle apparaten zijn klaar. Als het weer nu maar iets beter wordt dan de voorspellingen, dan moet alles goedkomen.

Het weekend na Karatekamp gaan we op een treff met Nederlanders hier in de buurt, en dan is het niet lang meer tot onze vakantie.

Verder staan er weer nieuwe foto's in het fotoalbum.