14 oktober 2017

paar caches in de buurt gaan zoeken, en kwamen daarmee op mooie plekjes waar we normaal niet zo snel de weg af zouden zijn gegaan. Nog even zwemmen in het fjord hoorde er ook bij.

Eind september hadden we een volkswagen weekend in Rjukan, Telemark. Vlak daarvoor had Emma besloten dat haar lichtschakelaar niet meer goed was en dat ze de lampjes niet meer aan wilde.  Een nieuwe schakelaar van internet was niet helemaal goed, hij zag er hetzelfde uit, maar als je hem aan deed, ging plotseling de ventilator aan, en bleven de lampen gewoon uit.
We vertrokken op donderdagavond nadat we allebei gewerkt hadden en moesten bij Øyer (vlak voor Lillehammer) stoppen, omdat de stadslichten niet genoeg waren om de weg goed te kunnen zien.  De volgende ochtend konden we met licht weer verder rijden, eerst naar Fagernes om bij Lida in de nieuwe winkel te kijken en daarna via een paar mooie bergpassen naar Austbygda waar de camping was voor de VW tref. 
Op de tref kreeg Emma een goede nieuwe lichtschakelaar. dus op de terugweg konden we weer mooi door het donker rijden.
Op zaterdag gingen we met een groep auto's naar de stad Rjukan, mooi naast elkaar geparkeerd in het centrum. Maar verder was er niet zoveel te doen, wat we nog niet hadden gedaan.

Op zondag zijn we rustig naar huis gereden, onderweg nog ergens gestopt om avondeten te koken bij een mooi meertje in Sel.

In september had ik ook eindelijk weer een paar kerkdiensten waar ik aan kon mee werken als liturg. twee met een nieuwe dominee (geheel onervaren net van de universiteit) en eentje helemaal alleen.  Fijn om weer voor de gemeente te mogen staan, avondmaal uit te delen en kinderen te mogen dopen. Door alles wat er de afgelopen jaren gespeeld heeft, was dat al bijna 4 jaar geleden.

Verder gaat het werk in de kerk met golven van drukte en rust. De afgelopen twee weken waren rustig, maar de komende drie worden weer heel hectisch. Volgende week een conferentie in de buurt van Oslo en in het weekend konfirmantkamp. Allemaal leuke dingen, maar wel intensief. Gelukkig heb ik de afgelopen weken wat energie kunnen 

Martin had laatst met zwemmen in het fjord zijn rug wat geblesseerd, dus hij heeft het wat rustig aan gedaan met training de laatste tijd, maar is nu weer in vorm.  Hij gaat ook gezellig mee op konfirmantkamp volgende week, daar ben ik best blij mee.

De foto's van de afgelopen tijd staan hier.