zaterdag 31 december 2011

We wensen iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en gezegend 2012!

Wat gaat een jaar weer snel! We hebben ook dit jaar weer veel, we hebben het in een jaarverslag gezet. Sommigen hebben deze brief bij de kerstkaart gekregen, anderen kunnen hem hier lezen.

De afgelopen week heeft in het teken gestaan van de kerststorm die over onze provincies raaste. Zwaarder dan de nieuwjaarstorm van 1992 en met heel veel schade rond om ons.

Bij de buren zijn dakplaten verdwenen en andere buren een daklijst, allemaal kleine dingen, maar bij een collega zijn een raam en een deur ingewaaid, twee garages dakloos, de kas weggewaaid en drie auto's beschadigd. Bij een andere collega is bijna alles in de tuin weg en sloegen de golven de kelder in (voor het eerst sinds het huis was gebouwd

Zaterdag 24 december 2011

We wensen iedereen een gezegend kerstfeest!

Vandaag is het dan alweer kerstavond. Hier in Noorwegen viert men kerstavond groter dan de kerstdagen zelf, dus vandaag is het hoogtepunt van het jaar.
Kerstmaaltijden met familie, kerstkadootjes, kerstkerkdiensten alles hoort erbij.
Martin heeft het niet zo op dit naar voren trekken van de kerst, dus bij ons komt er op kerstavond een zelfgemaakte hamburger op tafel, net als op veel andere zaterdagavonden.
Maar op eerste kerstdag gaan we het goed vieren met Odd en Anita.

We zijn trouwens bereikbaar op de telefoon, maar ook op skype hososs is onze naam daar.

Afgelopen weekend waren we lekker allebei vrij. Als kerstvoorbereiding hebben we al het behang van de muren getrokken in de gangen. We ontdekten dat de vorige bewoners geen grondlaag hadden aangebracht onder het behang,

zaterdag 17 december 2011

Het hele huis staat weer op zijn kop, Abeltje wordt weer gek van de veranderingen, want we gaan de gangen en hal opnieuw behangen, schilderen en wat er maar nodig is.

Vorige week was Emy al begonnen met fotolijstjes weghalen en een kastje verplaatsen. Abeltje vindt dit maar niets, ze wordt onrustig, loopt plotseling in de gang te mauwen alsof ze haar grootste vriend verloren is en is erg graag dicht bij ons.

Het plan is om dit weekend in 2 gangen het behang eraf te halen en een grondlaag aan te brengen op de muren, dat was namelijk nog niet gedaan. Daarna gaan we kozijnen van alle deuren schuren en de deuren zelf ook. Dan een relief behang op de muur, wat daarna net als de kozijnen geschilderd gaat worden. We denken dat het erg mooi gaat worden. Maar het is natuurlijk weer een boel werk.

Aangezien we met de kerstdagen allebei wat meer thuis zijn, vonden we dit wel een mooi tijdsstip om eraan te gaan werken. Buiten hoeft er nu even niets, het gras komt in april wel weer onder de sneeuw vandaan en de rest ziet er goed uit. Dus nu in huis weer eens wat doen.

Vorig weekend was lekker rustig thuis.

zaterdag 10 december 2011

het was heerlijk om Brigitte en Peter te zien vorig weekend, het beste sinterklaas kadootje dat je je kan bedenken! Dat ze ook nog pepernoten, drop en salmiaklollies bij zich hadden, dan maakte de pret alleen nog maar groter!
Fantastisch dat ze speciaal langs kwamen om ons te laten delen in hun zwangerschap! Ondanks het kleine buikje is Brigitte toch echt zwanger, we konden zelfs het kindje voelen bewegen. Nog een maand of 2 en dan komt het ons zeker in de wereld begroeten!

Noorwegen heeft zich van zijn winterse kant laten zien. Bij aankomst was het rond de 0 graden, en in Åndalsnes lag er 2 cm sneeuw of zo. We zijn op zaterdag maar naar Bjorli gereden om daar lekker in de sneeuw te kunnen lopen.

Maar vlak voor vertrek konden ze nog even een goede sneeuwstorm meemaken. Onderweg in de auto naar het vliegveld, was het zicht minder dan 30 meter en kwamen we ook nog een sneeuwschuiver tegen in de berm naast te weg, op zijn zijkant.Op het vliegveld waaide het gelukkig ietsje minder en was de sneeuwval ook minder, maar zorgde nog steeds voor een vertraging. Gelukkig kwamen ze veilig thuis in Amersfoort aan het einde van de ochtend!

zondag 4 december 2011

We waren het weblog even vergeten deze week.

Met allebei een drukke week op het werk en bezoek dit weekend, was het even niet zo belangrijk.

Dit weekend zijn Brigitte en Peter bij ons op bezoek. Brigitte is nu meer dan 7 maanden zwanger en kwam haar buikje laten zien. Heel leuk om haar zwanger te zien, en niet alleen erover te horen.

Er lag gelukkig net een klein laagje sneeuw rond het huis, dus we konden hen de Noorse winter laten zien.

Heerlijk om gewoon met zijn vieren op zaterdagavond lekker op de bank te hangen en een film te zien. gewone vrienden dingen die we normaal niet vaak kunnen doen. Maar goed dat is één van de grote nadelen van emigreren.

Vorig weekend moest Emy op zaterdag en zondagavond werken in het jongerencafé. Dus het was niet echt een vrij weekend. het was wel gezellig gelukkig.

Deze week had Martin twee lange ritten en een korte. Op maandag was er geen training in Molde, dus we konden deze keer samen naar de bijbelstudie, dat was ook fijn.