maandag 24 december

 

We wensen iedereen een gezegende kerst en een fantastisch 2013

zaterdag 22 december 2012

We zijn weer twee weken verder sinds het laatste bericht op het weblog.
De uitvaart van Emy's vader was afgelopen maandag. Het was een verdrietige dag, maar omdat het al meer dan 2 weken na zijn overlijden was, ook wel tijd om samen te komen.

Het zijn drukke weken geweest. Pas een week na het overlijden werd er een datum voor de uitvaart vastgezet, en toen konden we pas dingen echt gaan regelen van onze kant.
De vrije dagen waren wel aangevraagd bij de werkgevers, maar omdat de hele tijd de datum niet zeker was konden we niet zo veel doen, behalve wachten.
Bij Martin waren er al veel zieken en vakantiegangers op het werk, dus de baas was niet zo blij, maar dit soort dingen komen voor iedereen ongelegen.
Emy moest een aantal kerkdiensten verzetten. Zeker toen de uitvaart pas na het weekend zou plaatsvinden, werd het erg lastig. Maar goed, uiteindelijk was alles al goed gepland voor de diensten, en konden twee collega's op verschillende plaatsen inspringen. De dagelijks leider nam de coordinatie op zich en we konden uiteindelijk vertrekken. In de drukke kersttijden viel opeens een gat.

donderdag 6 december 2012

Deze week starten we met een erg triest bericht. Emy's vader is overleden. Hij is aan het einde van zijn week vakantie op Cyprus plotseling overleden aan een longontsteking.
Zaterdag werd hij opgenomen in het ziekenhuis en zondagmorgen is hij overleden. Het is dus allemaal erg snel gegaan. Zo snel dat we het nog steeds niet helemaal door hebben.
Waarschijnlijk komt hij aan het einde van deze week naar Nederland, maar dat is nog niet helemaal zeker.
Meta is maandagavond weer naar Nederland gekomen.

Emy heeft deze week gewoon haar examens gemaakt en daarnaast lange dagen gemaakt op het werk. Met een heel erg dubbel gevoel dat wel. Veel kerstspelen met alle 5 jarigen van alle verschillende dorpen. 
Daarnaast oefenen voor kerkdiensten met jongeren, en kerkdiensten voorbereiden tussen nu en de kerst.
Aan de ene kant wil ze heel erg graag in Nederland zijn. Aan de andere kant is het moeilijk om te reizen als je niet weet wanneer de crematie nu is.
We kunnen allebei waarschijnlijk wel een week van het werk wegblijven, maar langer wordt toch lastig. We krijgen allebei 3 dagen betaald verlof.

vrijdag 30 november 2012

Daar staan we dan, op het randje van december, alles is al in kerststemming hier in Noorwegen.
Thuis halen we dit weekend ook maar de adventskaarsen te voorschijn, samen met wat andere kerstversiersels. We doen het niet helemaal hetzelfde als sommige noren, die eerst een periode alles lila hebben, voor advent en dan overgaan naar rood twee dagen voor de kerst.

Emy is op kantoor al helemaal in kerststemming, met 19 kerstdiensten/bijeenkomsten moet er een boel voorbereid worden.
Een collega is nog steeds ziekgemeld, dus Emy heeft wat extra werk op zich genomen.
Het is allemaal wel weer heel veel, zeker nu er dit weekend en volgend weekend ook thuisexamen is voor twee vakken.

Gelukkig is Martin een grote steun en zonder hem zou het allemaal niet gekund hebben. Martin gaat met veel kerkdiensten en bijeenkomsten mee. Doet ondertussen de boodschappen en zorgt dat de was af en toe gedaan wordt.

Vorige week was ik in Oslo en moest Martin het fort alleen bewaken. De poezen zijn dan altijd weer wat uit hun ritme. Vooral nu het opeens ook nog kouder wordt, zijn ze ook nog veel knuffeliger dan normaal.

zaterdag 24 november 2012

We zijn allebei weer even een paar uurtjes thuis. Heerlijk om weer even samen in bed te kunnen liggen.

Martin had deze week drie lange ritten. Dus een lange week, Tussendoor kon hij gelukkig naar de Karate trainingen in Vestnes