zondag 2 maart 2014

De winter is nog steeds niet teruggekomen hier in Åndalsnes. wel heeft het de afgelopen weken 1 keer heel erg goed geregend, waardoor het brandgevaar meteen een stuk minder werd, maar op dit moment is het weer heel erg droog.

de temperatuur ligt rond de 5-6 graden en de sering begint alweer uit te lopen, allemaal wel iets te vroeg voor een normale Noorse lente. De zon gaat 's ochtends om 7.36 en onder om 17.46 . In Nederland om 7.17 op en onder om 18.15, nog drie weken, dan lopen we eventjes gelijk. Het is heerlijk om weer licht te hebben,

zaterdag 21 december 2013

We wensen iedereen die hier leest een gezegende kerst en een goed 2014!

Vandaag is het midtwinter, de kortste dag van het jaar, vanaf morgen worden de dagen weer langer. Vandaag ging de zon om 10 uur op en gaat hij om 14.54 weer onder, morgen blijft de zon een minuutje langer staan.

In Nederland gaat de zon vandaag om 8.45 op en om 16.29 onder. Maar daar komt er pas op donderdag een minuut extra licht bij.

vrijdag 6 december 2013

Er zijn weer een paar weken voorbij en we zitten dik in de sneeuw. Het is mooi hoor, je krijgt er hele sprookjesachtige plaatjes van, maar niet zo heel erg handig, zoals een vriendin zei: "Het is net zoiets als hoge hakken."
Vandaag hebben we alweer drie keer sneeuw geruimd. Nu ga ik tot morgen aan het einde van de middag de deur niet meer uit.

Martin mag dit weekend voor het eerst alleen een heel weekend werken. Dat is voor hem best wel spannend, voor mij is het meest spannende,

woensdag 20 november 2013

Het zijn weer intensieve weken geweest, vooral voor Martin. 1 november begon hij in zijn nieuwe baan bij Heggem AS op de tankwagen. Hij rijdt in een groot gedeelte van de provincie, en af en toe in de naastliggende provincie.

De afgelopen weken heeft hij bijna alle hoeken van hun bezorggebied wel gezien. Het meeste 's avonds en 's nachts. Elke dag moet de wagen gevuld worden in Ålesund, met diesel en benzine. Dat wordt dan afgeleverd bij benzinestations, bedrijven,

vrijdag 1 november 2013

Daar zijn we dan weer, weer net te lang gewacht, dus moet weer even goed terugdenken wat we de afgelopen tijd allemaal gedaan hebben. Eigenlijk zou ik nou aan een opdracht voor mijn studie moeten werken, maar op dit moment is alles leuker dan dat, dus even een pauze van de studie.

Zoals verwacht was het een drukke maand voor ons allebei. Maar gelukkig hadden we nog een weekendje samen in Trondheim, dat maakte een boel goed.