vrijdag 2 augustus 2013

had hij zijn gesprek.
Woensdag heeft hij zijn ontslagbrief ingeleverd en over drie maanden kan hij beginnen bij de nieuwe werkgever.

Hij gaat op een Statoil tankauto rijden. Een semi. Die tankauto dat is al heel erg lang zijn droom, dus nu maar hopen dat het net zo leuk is als hij hoopt en heeft gedroomd.

Hij gaat dan zowel dag als nachtdiensten draaien in een 4 weeks rooster. Dus geen overnachtingen meer in de vrachtwagen en 30 uur van huis, gewoon in je eigen bed slapen en iets meer vrije tijd thuis. Als het goed is, kan hij de meeste karate trainingen dan gewoon meedraaien en kunnen we ook nog af en toe samen leuke dingen doen.
Het is een lokale werkgever, met benzinestation, autowerkplaats en brandstof transport. De werkgever heeft ook een amerikaanse vrachtwagen en is gek op country muziek. Nou is Martin niet zo gek op het laatste, maar al het andere Amerikaanse wel.
Spannende tijden dus.

Zelf ben ik weer aangemeld voor het volgende schooljaar van de masteropleiding. Dus we houden genoeg te doen deze herfst.

Afgelopen zondagmorgen zijn we boven in het dal naar een openlucht kerkdienst geweest in een zagerij en waterkrachtwerk. Mooie plek voor een dienst, er waren zo'n 100 mensen. Het was ook heerlijk weer.

Daarna zijn we naar Kammen, een strandje aan het fjord geweest om te zwemmen. Zaterdagmiddag waren we er ook al even, toen waren er grote golven en kwam er net een grote bui over het fjord aanzetten. Zondag was het heerlijk rustig, maar nog even koud als zaterdag, waarschijnlijk rond de 17 graden.
We konden nu wel lekker in de zon zitten, toevallig waren er een boel Nederlanders, zowel lokale als toeristen.

Maandag was Martin nog vrij. We zijn toen na het werk om 2 uur direct naar het strandje gegaan. Deze keer brandde ik me wel aan een kwal, niet zo lekker. Hij zat waarschijnlijk verstopt tussen een algenbos, want verder hebben we er ondanks het heldere water geen gezien.

Dinsdag was de zee heel wild en Martin was weg, dus ben ik niet gaan zwemmen, maar direct doorgegaan na het werk naar de kerk, waar ik maandag en dinsdag kerkwacht was.

Maandag kwam er helemaal niemand naar de kerk, dinsdag hadden we twee duitse toeristen, twee lokale mensen uit het volgende dorp en een dode das, die op het kerkhof lag. De das is ingeleverd bij de gemeente voor zijn crematie, die mocht niet begraven worden daar.

Op kantoor is het nog vakantie, de baas is ook weer op vakantie, en omdat mijn collega zijn achillespees heeft gescheurd en niet fulltime mag werken, ben ik weer de baas op kantoor. tot 17 augustus.

Het was redelijk lekker weer hier deze week, een paar dagen rond de 20 graden, en een wat koelere dag met regen en onweer op woensdag. Het wordt nu ook weer een beetje donker 's nachts en de zon gaat om 5.04 op en om 22.03 onder, nog steeds een verschil met Engeland waar de zon om iets over 9 verdween en iets voor zessen op kwam. In Nederland gaat vandaag de zon om 6.02 en onder om 21.27.

De komende dagen is het rond de 22-24 graden met af en toe regen.

In september zijn we weer even in Nederland. daar is nu ook alles voor geregeld.